Angélique Schmeinck

Peko maakte dit schilderij met en voor Angélique Schmeinck

Angélique Schmeinck
Als een van de twee vrouwelijke Meester-koks van Nederland houdt Angélique Schmeinck zich al jaren bezig met alle facetten van smaak. Ze kookte jarenlang op sterrenniveau en is kookboekauteur. Met ‘Swingen in de Keuken’ staan er inmiddels vier boeken op haar naam, waarvan ‘Een Mond vol Kunst’ werd uitgeroepen tot meest innovatieve kookboek van de wereld. We kennen haar ook van verrassende kookitems op de televisie. Ze leidde tal van presentaties en activiteiten zoals Culinaire Jamsessies, Proefintermezzo’s en Het Theater van de Smaak. Gek op avontuur en spraakmakende projecten heeft Angélique het spectaculaire concept CuliAir® gerealiseerd waarbij zij een luchtballon gebruikt als heteluchtoven om een diner te bereiden. Dankzij haar opleiding bij het Centrum Ontwikkeling Creatief Denken (COCD) heeft zij zich intussen wetenschappelijk verdiept in innovatief denken op culinair gebied. Momenteel inspireert ze met haar bedrijf Taste to Taste onder meer de professionele foodbranche en het bedrijfsleven over smaak, innovatie en beleving. Al heel jong lag haar hart bij kunst en theater. Met haar ervaring en opleiding is zij uitgegroeid tot een inspirator voor het bedrijfsleven. Regelmatig reist Angélique over de wereld op zoek naar nieuwe ideeën en inspiratie om haar sessies steeds te laten sprankelen. Angélique wil verrassen. Zichzelf én de mensen om haar heen.

Kookboek: ‘Een Mond vol Kunst’, dat werd uitgeroepen tot meest innovatieve kookboek van de wereld door Gourmand World Cook Book Awards. We kennen haar ook van verrassende kookitems voor de televisie. Ze leidde tal van bijzondere workshops en presentaties zoals ‘Culinaire Jamsessies’ en ‘Proefintermezzo’s’. En: met haar bedrijf Tast to Taste inspireert ze de professionele foodbranche en de business-to-business-wereld over smaak, innovatie en beleving. En natuurlijk houdt het nog lang niet op... Angélique wil verrassen, zichzelf én de mensen om haar heen. Van meesterkok tot inspirator. Gek op avontuur en spraakmakende projecten heeft Angélique het spectaculaire concept CuliAir® gerealiseerd waarbij zij een luchtballon gebruikt als heteluchtoven om een diner te bereiden. Een culinaire belevenis op hoog niveau, letterlijk en figuurlijk.

Klik op onderstaande link om het schilderij in opdracht te bekijken:
CTC Angélique Schmeinck

«« terug

 
   
eXTReMe Tracker