Rijksbureau voor Kunsthistorische Documentatie)

Peko is als beeldend kunstenaar aanwezig in de database van het RKD

Over het RKD

Het RKD (Rijksbureau voor Kunsthistorische Documentatie) is het mondiale kenniscentrum en het centrale steunpunt in de wereld voor de bestudering van de Nederlandse kunst.               

Het RKD beheert een unieke collectie archief-, documentatie- en bibliotheekmateriaal met betrekking tot de westerse kunst van de late middeleeuwen tot heden. De documentatie over Nederlandse kunst neemt daarbij een belangrijke plaats in. Het RKD voert een actief verzamelbeleid, zowel op het gebied van schilder-, teken- en beeldhouwkunst als op het gebied van monumentale kunst, moderne media en vormgeving.

U kunt de diverse collecties, zoals de beelddocumentatie, de technische documentatie, de persdocumentatie, de bibliotheek en de archivalia, raadplegen in onze studiezalen. De collecties zijn gedeeltelijk ontsloten door middel van verschillende databases; raadpleging daarvan kan een goede voorbereiding zijn op een bezoek aan het RKD. Voor informatie over de collecties van het RKD kunt u naar collecties in het kort gaan of de database RKDcollections&archives raadplegen

Rijksbureau voor Kunsthistorische Documentatie)
Prins Willem Alexanderhof 5 (KB-complex)
2595 BE  Den Haag
Tel. 070 3339777
http://www.rkd.nl/rkddb/dispatcher.aspx?action=search&database=ChoiceArtists&search=priref=460935
 

«« terug
 
   
eXTReMe Tracker