Uitleg techniek

De schilderijen die Peko maakt, zijn vervaardigd met kwaliteitsacrylverf van Koninklijke Talens, Amsterdam. Deze wordt aangebracht op Talensdoeken die zijn opgespannen op een degelijk houten frame. De lichtechtheid van dit Talensproduct is onder museum-omstandigheden voor de meest gebruikte kleuren minimaal 100 jaar volgens de ASTM-norm D4303..

Andere bekende merken acrylverf, zoals van Winson en Newton – Galeria, vertonen op termijn problemen in de vorm van breuken bij de door Peko gebruikte techniek. Dit heeft te maken met de dikte van de zeer dikke verflijnen die hij gebruikt in zijn schilderijen. Deze zeer dik aangebrachte verf met nog dikkere verflijnen in combinatie met Oost-Indische inkt die is afgewerkt met glansvernis, geeft een bijzondere sfeer aan de vrolijke en kleurige schilderijen die meestal uit fantasiefiguren bestaan.

Alle schilderijen zijn voorzien van een degelijk ophangsysteem en zijn de zijkanten mee geschilderd. Hierdoor is een lijst voor de schilderijen gemaakt door Peko niet nodig en kan het werk zo aan de wand. Indien u het schilderij toch van een lijst wilt voorzien, adviseren wij een zogenaamde baklijst. Zeker voor de 3D-schilderijen die een dikte hebben van 4 centimeter is het onnodig en meestal onmogelijk om deze van een standaardlijst te voorzien.

Voor schilderijen in opdracht, waar Peko voor particulieren en bedrijven er inmiddels veel van gemaakt heeft, kunt u zelf aangeven welke onderwerpen, kleuren, maten of gebruikte techniek u wenst. 

 


meer foto's »»
 
   
eXTReMe Tracker